Nieuwe tillift maakt bewoners mobieler

Vrijwilligers van Hospice De Vier Vogels helpen de verpleegkundigen regelmatig bij de verzorging van de bewoners. Samen kunnen zij de vaak kwetsbare mensen, met weinig energie en soms pijn, tactvol en fijngevoelig verzorgen. Met net zoveel liefde worden de bewoners naar het toilet geholpen of naar de tuin gebracht. Ook zij willen nog wel eens het lentebriesje op de huid voelen of de pittige geur van de herfst opsnuiven.

We komen heel ver
Deze mooie taak voeren de vrijwilligers het liefst uit op eigen kracht en een klein beetje medewerking van de bewoner. De kennis van eenvoudige hulpmiddelen en vaardigheden wordt regelmatig bijgehouden en in de praktijk gebracht. Met simpele middelen, een beetje inzicht en oefening komen de vrijwilligers heel ver.

Nieuwe tillift
Soms zijn er echter andere hulpmiddelen nodig. Een mooi voorbeeld hiervan is de tillift waarmee bewoners uit hun bed geholpen kunnen worden. Dankzij Stichting Coolsingel en Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe heeft Hospice De Vier Vogels onlangs dit hulpmiddel aan kunnen schaffen. Een prachtige aankoop, want hiermee wordt het comfort en de mobiliteit van de bewoners vergroot. Hospice De Vier Vogels bedankt beide fondsen hartelijk voor hun financiŽle bijdragen.

Onze kernwaarden zijn:

• Eigenwaarde